Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de 2-maandelijkse nieuwsbrief

Werken aan Morgen

Voor ieder mens is het belangrijk om iets te doen hebben. Bij Villa Vrede kunnen bezoekers hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Dit doen we op de eerste plek door in Villa Vrede activiteiten te organiseren. Daarnaast kan Villa Vrede dagbesteding in de stad als sport of vrijwilligerswerk regelen voor bezoekers. Zo kunnen bezoekers van Villa Vrede ‘werken aan morgen’.

Activiteiten in Villa Vrede

Bij Villa vrede is het aanbod van activiteiten altijd in ontwikkeling. Momenteel hebben we het volgende aanbod (voor dag- en tijdstip, zie agenda):

– Nederlandse les
– Engelse les
– Sport (volley- en voetbal)
– Toekomsttraining
– Muziek (piano/gitaarles, samen jammen)
– Breien en naaien
– Fietsles
– Kapperscursus

Naast deze vaste activititeiten zijn er ook sporadische activiteiten. Zo knutselen we elk jaar aan een Sint-Maarten lichtsculptuur en houden we zo nu en dan een klus- of tuinierdag. Ook organiseren we geregeld trainingen en informatiesessies. Dit kan een EHBO training, interculturele communicatie training of een informatiesessie over PTSS en trauma zijn.

”Ik ben Villa Vrede heel dankbaar. Elke week ga ik naar taalles, ook heb ik via Villa Vrede leren houtbewerken. Ondanks mijn situatie kan ik mezelf zo blijven ontwikkelen.”

Bezoeker Villa Vrede

Dagbesteding in de stad

Villa Vrede is onderdeel van PAS (Project aan de Slag), een netwerk van Utrechte ongedocumenteerden-organisaties. Samen maken we ons hard om ongedocumenteerden toegang te geven tot dagbesteding in de stad. Bezoekers kunnen bij Villa Vrede op activering-spreekuur komen. We kijken naar de talenten en wensen van de bezoeker en zoeken een passende dagbesteding, binnen of buiten Villa Vrede. Dit kan uiteenlopen van een taalmaatje tot meehelpen op een kinderboerderij tot computerlessen.